7 juli 2010

Universal Music skriver labelavtal med RedOne

Universal Music har skrivit ett avtal med RedOnes nya bolag 2101 Records. Första utgivningen blir med med den svensk-kongolesiske artisten Mohombi.

Pressmeddelandet från Universal i sin helhet:

”Universal Music är hedrade att tillkännage sitt samarbete med stjärnproducenten RedOne och hans nya skivbolag 2101 Records. Den internationella Grammy-vinnande hitmakaren blev nyligen utsedd till Billboard Producer of the Year och BMI Songwriter of the Year, och är berömd för sina samarbeten med världsstjärnor, såsom Michael Jackson, Lady Gaga, Enrique Iglesias, Akon & Sean Kingston.

RedOne’s första signing till 2101 Records är sångaren, låtskrivaren, artisten, dansaren och superstjärnan Mohombi. RedOne och Mohombi befinner sig i skrivande stund ömsom i Stockholm, ömsom i Los Angeles för färdigställandet av Mohombis debutplatta, som släpps senare i höst. Första singeln från plattan är låten Bumpy Ride och släpps idag, måndagen den 5 juli världen över.

Mohombi kommer att distribueras av Island Records i England, Interscope i USA och av Universal i resten av världen. RedOne kommer att vara A&R, exekutiv producent samt producera alla artister signade till 2101 Records.

”Jag är så privilegierad och glad över att vara en del av Universal- familjen i denna nya satsning. Vi har redan haft stora framgångar tillsammans, därför vet jag att detta är det bästa hemmet för min musik och mina artister. Lucian (Grainge) och jag delar en gemensam vision för att skapa ljud och plattformar för nya artister, inte bara skriva hitlåtar utan att bygga varumärken. Vi är otroligt lyckligt lottade över att inleda detta samarbete med en artist som Mohombi, som besitter så mycket potential. Han är ett färdigt paket… sången, låtskrivandet, dansen, hur han uppträder.. en sann underhållare. Jag tror att Mohombi kommer att ta hela världen med storm med sin musik. DANCE ON :)”-RedOne

Född och fostrad av en svensk mamma och en kongolesisk pappa, bygger den 23 åriga Mohombi sitt artisteri på sina olika kulturarv för att skapa en musikalisk stil som är lika unik och särskiljande som den är universell. Genom att kombinera afrikanska influenser med global pop är Mohombi’s sound avsett för global framgång. Den oerhört smittsamma första singeln Bumpy Ride är ett bra bevis på detta.

Bumpy Ride, 2101 Records första release och Mohombis debut singel kommer att släppas av 2101 Records via Universal Music den 5 juli 2010.”

Lars Nylin