30 juni 2010

Bonnier Amigo Music Group startar bokförlagsverksamhet

Bonnier Amigo Music Group startar bokförlagsverksamhet. Satsningen är ett led i bolagets målsättning att öppna upp nya affärsområden. Första utgivning blir den självbiografiska romanen Hälsa henne att hon ska dö, av den i sommar albumaktuella sångerskan Jasmine Kara, vars singel Down In The Basement de senaste månaderna spelats flitigt på radio.

Bonnier Amigo Music Group är idag Sveriges största independentbolag.

– Förlagsverksamhet ligger under de nya arbetsområden vi nu kommer att utveckla, förklarar Bonnier Amigos vd Fredrik Ekander bolagets nya satsning.

Vilka är de viktigaste skälen till bolagets satsning på just bokutgivning?
– Vi gör det för att vi vill utvidga vårt affärsområde, så att det även inkluderar närliggande verksamheter inom underhållning och kultur samt det faktum att vi ständigt tittar på nya kanaler för våra artister att uttrycka sig genom.

Jasmine Karas bok är en självbiografisk berättelse om iransk-svenska Jasmines gripande resa från tonåren i uppväxtstaden Örebro, via klubbliv, framträdanden och drama i New York och tillbaka till Sverige – tack vare chansen att få spela in sin första skiva.

Boken släpps den 16 augusti och distribueras av Förlagssystem till alla större bokhandlare. Jasmine Karas debutalbum Blues Ain’t Nothing But A Good Woman Gone Bad [Tri-Sound/BAM].släpps 28 juli.

Kul kuriosa i sammanhanget är att Jasmine Kara föddes med det persiska efternamnet Khatib-Nia – vilket faktiskt betyder författare!

Claes Olson