21 juni 2010

VAL Centerpartiet satsar på allsång med Bengtzing

Moderaterna släppte den första vallåten. Nu kontrar Centerpartiet med Linda Bengtzing som allsångsledare. Oppositionen ligger ännu så långt lägre på popfronten.

Häromveckan blev Moderaterna först ut med en vallåt då trion Wille Crafoord, Mange Schmidt och Sofia Talvik släppte kampanjlåten Flyter.

Även det andra pop-initiativet inför Riksdagsvalet i september är kopplat till Alliansen. Det är Centerpartet som i början av september bjuder in till allsång med partiledaren Maud Olofsson och Linda Bengtzing som allsångsledare.

I ett pressmeddelande säger Olofsson:

– Allsång är en folklig och festlig tradition både i Sverige och i Centerpartiet. Med den här turnén förenar vi nytta med nöje.

De riksdagspartier som historiskt oftast samarbetat med artister – Socialdemokraterna och Vänsterpartiet – har ännu inte presenterat några konkreta vallåtar. Företrädare för socialdemokraternas valkampanj har även meddelat att någon officiell vallåt inte kommer.

Men innan sitt tal under Almedalen-veckan i Visby har Mona Sahlin som uppvärmare Anders ”Moneybrother” Wendin. Mikael Wiehe – med Vänsterpartiet-kopplingar – är ute på sin mest politiserade turné någonsin, kallad spank och banker.

– Jag bestämde mig för ett år sedan för att störta den sittande regeringen, säger Wiehe i en intervju för tidningen Bohuslänningen.

Länk till svt.se-artikel i ämnet:

http://svt.se/2.128339/1.2046408/fran_satan_till_dragiga_galoscher

Lars Nylin