17 juni 2010

Sweden Songs utökar förlagssamarbetet med finska låtskrivare

Sweden Songs har skrivit förlagsavtal med finska låtskrivaren Jussi-Pekka Järvinen

Sweden Songs utökar sitt samarbete med finska låtskrivare genom att kontraktera Jussi-Pekka Järvinen. Dennes är sedan tidigare förlagd på Sweden Songs för ett bidrag til 2002 års Finska melodifestival – Make the Rain (Satteen teet på finska) som då framfördes av artisten Sheidi.

Sweden Songs har sen tidigare också samarbete med bl.a. de finska låtskivarna Peter Svanström, Tage Borgmästars, Stig Nygård och Sonja Bishop.

Jussi-Pekka Järvinen har tidigare haft bidrag bl.a i den Ryska Melodifestivalen. Jussi-Pekka var tidigare Ishockeyspelare på elitnivå, fostrad i SM liiga-klubben Tappara.

Närmast hoppas Keith Almgren på Sweden Songs och Jussi-Pekka på att kunna lämna in bidrag såväl till den Finska Melodifestivalen men också till andra länders Melodifestivaltävlingar (uttagningar) via samarbete med de subförlag som Sweden Songs samarbetar med i Tyskland.

Lars Nylin

Keith Almgren, Sweden Songs och Jussi-Pekka Järvinen