8 juni 2010

Universal Music kontrakterar Therese Grankvist

Universal Music har kontrakterat sångerskan och låtskrivaren Therese Grankvist. Under nittiotalet fick hon sitt genombrott i Sverige med Drömhus, som hade flera platinasäljande hits på listorna. I början av 2000-talet inledde sångerskan sin solokarriär i England, där hon även har haft två topp 10-hits tillsammans med StoneBridge.

– Dansmusiken växer enormt och vi är otroligt stolta och glada att få inleda ett samarbete med Sveriges enda riktiga discodiva, konstaterar Universal Msuics vd Per Sundin.

– Jag är jätteglad och exalterad over att få vara inblandad med ett sådant etablerat och stort skivbolag som Universal Music, säger Therese Grankvist själv. Och jag är tacksam över den support som de givit mig hittills. Ser fram emot ett långt och givande samarbete ihop.

– Jag kan inte tänka mig att återlansera Therese i Sverige i sommar med en fetare klubbsingel än Drop It Like It´s Hot, säger Niklas Rune, A&R-ansvarig.

Efter att ha varit med och skapat det mycket framgångsrika projektet Drömhus på nittiotalet satsade Therese Grankvist på en solokarriär. I England började hon skriva låtar på engelska och samarbeta med producenten Klas Wahl (aka Baggström).
Hennes första soloalbum Acapulco [Tretiak] släpptes 2003.
– Man klickar inte med alla man jobbar med, men vi fann varandra snabbt. Och sen vill man jobba med Artister som har "star quality" och det har Therese i allra högsta grad, säger Klas Wahl.

Therese Grankvists största internationella framgångar hittills i karriären är förstås hennes två topp 10-hits tillsammans med StoneBridge på engelska singellistan: Take Me Away och Put ’em High. Men hon har även skrivit låtar med och åt Dannii Minogue, spelat in med Victoria Beckham samt varit resident på klubben Super Marche, både i England och på Ibiza. I Sverige har sångerskan bl.a sjungit med The Attic i Melodifestivalen samt medverkat på Dannys singel If Only You, som 2008 var den mest spelade låten på svensk radio.
Therese Grankvist första album på Universal Music släpps i höst. Första singeln Drop It Like It´s Hot släpps redan nu till sommaren .

Claes Olson