8 juni 2010

Hultsfredsfestivalen samarbetar med Dreamhack

De två småländska festivalerna Dreamhack och Hultsfredsfestivalen presenterar i sommar ett nytt samarbete. Hultfredsfestivalen medverkar på DreamHack Summer 2010 19 juni och DreamHack kommer att finnas på plats på Hultsfredsfestivalen 7-9 juli.

Festivalerna kommer framöver att samarbeta kring praktiska festivalfrågor, utvärdera varandras evenemang, erbjuda festivalbesökarna kampanjpriser och finnas på plats med innehåll på varandras festivaler.

DreamHack är världens största datorfestival och innehar det officiella världsrekordet för världens största LAN-party i Guinness Rekordbok. Under 2009 nådde DreamHack över 200 000 unika besökare med sina aktiviteter runt om i världen. DreamHack arrangerar varje år flera festivaler, LAN-kval, mässor och utställningar. Vårsäsongen avslutas med säsongsfinal på DreamHack Summer och höstsäsongen avslutas med DreamHack Winter. De stora festivalerna pågår i fyra dagar och har öppet dygnet runt. Samtliga DreamHacks festivaler är alkohol- och drogfria och till för alla åldrar.

På DreamHack Summer 2010 kommer i år 25-årsjubilerande Hultsfredsfestivalen att arrangera en rockfestival i miniformat. Det blir bland annat ett stort chillout-område med musik och festival i fokus. Dessutom kommer besökarna bl.a att annat kunna se klassiska Hultsfreds-spelningar på projektorduk.

I Hultsfred kommer DreamHack sätta upp ett datortält med över 40 stationer, både PC och konsol där besökarna kan hålla kontakt med vänner och familj, surfa Facebook, uppdatera Twitter, kolla internetbanken och hålla den egna bloggen uppdaterad. Dessutom blir det gaming på XBOX360, Playstation 3 och PC samt tävlingar och sköna aktiviteter i flera olika spel, bland annat Guitar Hero i DreamHack-tältet.

– DreamHack är världens största digital festival med mängder av aktiviteter dygnet runt, konstaterar Marcus Lindmark, festivalgeneral på DreamHack.
– Under åren har vi tittat mycket på andra festivaler och då har Hultsfred som en av Sveriges ledande rockfestivaler varit en viktig inspiration. Vi har under våren träffats intensivt och vi är mycket glada att vi nu kan presentera ett samarbete som vi hoppas blir mycket fruktsamt för både arrangörer och våra festivaldeltagare.

– Musiken kommer alltid att vara basen för Hultsfredsfestivalen, konstaterar Putte Svensson på Hultsfredsfestivalen. Men för våra besökare är allt man kan uppleva runt omkring scenerna och på campingen minst lika viktigt.
– Genom samarbetet med DreamHack kommer vi att kunna bredda upplevelsen för våra besökare redan i år. Dessutom har vi börjat kolla på alla coola praktiska lösningar som DreamHack har. Tillsammans med DreamHack kommer vi att kunna höja servicenivån och skapa en ännu bättre upplevelse för våra besökare i framtiden.

Claes Olson