3 juni 2010

/SPEL José Gonzales

José Gonzales är tillbaka. Men den här gången i ett lite överraskande sammanhang. Hans bidrag till årets spelsensation Red Dead Redemption hyllas nu över hela världen.

Spelet Red Dead Redemption, ett spel från företaget Rockstar, är ett av de dyraste spelen som gjorts. Men det ser också ut att bli ett av de populäraste, spelet toppar listorna sedan det släpptes för några veckor sedan.

Ett av bidragen till succén är svenskt. Halvvägs in i spelet kommer en ny låt av José Gonzales som får lysande kritik på spelsajter över hela världen. Låten är en version av hans band Junips låt Far Away och kan nu möjligen ta över som Gonzales ”varumärkeslåt”, från hans version av The Knifes Heartbeats – låten som blev en alternativ världshit efter att den använts i reklam för Sony Bravia.

– Jag tycker det här är ett kul sätt att nå en ny publik, säger González till Aftonbladet om hans nya väg till världen.

När Aftonbladet frågar Gonzales om han är sugen på att få sitt eget Singstar-spel – som Kent fått – svarar han:

– I nuläget hade jag tackat nej. Kanske om 50 år, när man har slutat turnera…men när man bara vill betala sina räkningar och hänga på landet med barnen, och inte bryr sig om vad som är ”rätt”.

José Gonzales skivbolag är Imperial Recordings, förlagsmässigt finns Junips på Mars Music medan Gonzales katalog finns på Misty Music.

Lars Nylin