1 juni 2010

BMG Rights Management (Scandinavia) utökar

I januari startade tyska BMG Rights Management (Scandinavia) AB upp sitt stockholmskontor med Niclass Björlund (tidigare Scandinavian Songs) som General Manager. Nu utökar förlaget sin personalstyrka med nyrekryterade Karin Welden i rollen som Copyright Manager och ansvarig för administrationen för internationella såsom lokala verk.

Karin Welden kommer närmast från musikförlaget S1 Songs.

– Det ska bli väldigt roligt att få jobba med Karin, som kommer vara en stark kraft för oss i framtiden, kommenterar Niclass Björlund.

Tyska BMG Rights Management startades 2008. Musikbolaget är ett konsortium mellan medieföretaget Bertelsmann och private equity-företaget KKR.

BMG Rights administrerar över 75 000 låtar och bland titlarna märks bl.a Kelly Clarksons Miss Independent, Christina Aguileras Genie In A Bottle, Britney Spears Toxic och Roy Orbisons Oh, Pretty Woman. Bland masterrättigheterna finns inspelningar med bl.a Kylie Minogue, Scorpions, The Stranglers och Stray Cats.

Bland låtskrivarna vars distributionsrättigheter förvaltas av BMG återfinns bl.a Jim Beanz, Toby Gad, Trevor Horn, Desmond Child, Gregg Alexander, Rhett Lawrence, , Per Åstöm, Jonas Jeberg, Henrik Jonback, Christian Karlsson, Kerli Koiv, Sebastian Nylund, Fredrik Rinman och Pontus Winnberg.

Claes Olson