1 juni 2010

First Aid Kit till USA

I förra veckan släppte Wichita Recordings den svenska duon First Aid Kits debutalbum The Big Black and The Blue i USA. Ikväll inleder de unga systerna Klara och Johanna Söderberg sin andra turné i Nordamerika med en spelning på klubben Bootleg på Beverly Boulevard i Los Angeles.

First Aid Kit består av systrarna Klara, 17 år och Johanna Söderberg, 19 år. I mars i år uppträdde de på South by South West i Austin, Texas och det senaste året har duon bl.a gjort två europaturnéer samt två livespelningar i den f.d. The Fall-medlemmen Marc Rileys radioprogram på BBC.

Den av Chicago-baserade The Windish Agency bokade turné som man inleder ikväll är den största turnésatsning som First Aid Kit hittills har genomfört . Efter kvällens premiärgig fortsätter man sedan till San Fransisco, Portland, Seattle, Vancouver, Minneapolis, Chicago, Cleveland, Toronto, Montreal, Cambridge och Brooklyn, innan man onsdag 16 juni har turnéavslutning på Mercury Lounge i New York. På turnén medverkar även den amerikanska sångerskan Samantha Crain från Oklahoma.

First Aid Kit har ett världsomfattande avtal med Laura Haber vid Ciulla Management. I maj tecknade systraduon ett världsomfattande avtal med musikförlaget Warner/Chappell Music.

Debutalbumet The Big Black and The Blue [Wichita] distribueras i USA av Fontana Distribution, som även distribuerar duons förra år utgivna EP Drunken Trees.

Claes Olson