25 maj 2010

TRIGGER Nya debattörer i programmet

Trigger Creative Conference har släppt namnet på ytterligare några av de medverkande debattörerna på konferensen i samband med Peace & Love i Borlänge 1-2 juli. Klara för medverkan är nu även den Patrik Simolin från Åland, Oisin Lunny från Storbritannien och Randy Spencer från USA.

Patrik Simolin (Itech Records) har de senaste 15 åren arbetat på olika sätt på den skandinaviska dans- och klubbscen. Som DJ arbetade han i tio år för Deejay Promotion och han har i flera år varit resident DJ på både Lab/Spybar och Stacy’s samt Hell’s Kitchen. På Jennifer Lopez födelsedag har han spelat tillsammans med Wyclef Jean.

Som A&R på Stockholm Records och Universal kontrakterade Simolin bl.a The Attic, Dallas Superstars, Paul Van Dyk och Sunblock (som hade en hit i Storbritannien med I´ll Be Ready). Tidigare har han även varit Club Promotor på Arcade Music.

Efter att ha återvänt hem till Åland startade Patrik Simolin för ett par år sedan Itech Records, som under 2009 remixade bl.a Erik Hassle, Veronica Maggio, BWO, J-Reverse, Black Legend, Joey Moe, JS16, Promoe och Clubstar. Dessutom arbetar Patrik Simolin som konsult åt Roxy Recordings.

Oisin Lunny har haft en lång och framgångsrik karriär som musiker, producent och låtskrivare och varit kontrakterad av bl.a A&M, Island, Talking Loud och Independiente/Sony. Han har bl.a arbetat med U2, Depeche Mode, Sinead O Connor, Shara Nelson och Beth Orton. Idag arbetar Oisin Lunny huvudsakligen med digital musikdistribution, men även inom film och tv.

Randy Spencer (Pitch Music / MusicHelp) startade 1995 independent-bolaget Cadence Communications, där han bl.a har arbetat med Israel, Chris Eaton, Viva Voce och Ashley Cleveland. 2001 började han som manager på Dave Kaplan Management innan han två år senare startade egna managementbolaget Pitch Music. Bland hans klienter kan nämnas Kevin Max (dc Talk) och The Agony Scene samt producenter och låtskrivare som Arnold Lanni (Our Lady Peace, Simple Plan, Finger Eleven), Marcos Curiel (P.O.D., Nappy Roots, Lil Jon), Kirsti Manna (Blake Shelton, Big and Rich), Phil Madeira (Alison Krauss, Toby Keith, Amy Grant, Garth Brooks) och Niko Bolas (Neil Young, Melissa Etheridge).

Claes Olson