25 maj 2010

Virgin / EMI kontrakterar Swedish House Mafia

Virgin Records har kontrakterat det svenska DJ-kollektivet Swedish House Mafia. Avtalet omfattar ett flertal olika rättigheter, inklusive musikutgivning, live-framträdanden och merchandise.

Som ett första resultat av avtalet kommer Virgin att släppa singeln One 7 juli. Efter att exklusivt ha funnits tillgänglig online via Beatport har One blivit ett av sommarens hetast underground-spår i house-genren. Nu är förhoppningen att spåret ska lyckas breaka Swedish House Mafia även för mainstream-publiken.

One kommer även att finnas med på det samlingsalbum med de tre medlemmarna Axwell, Sebastian Ingrosso och Steve Angellos populäraste spår som släpps senare i sommar. Samlingen släpps tillsammans med en dokumentärfilm på dvd.

Tidigare i år nominerades det aktade svenska DJ-kollektivet till Regeringens Musikexportpris. De senaste åren har Swedish House Mafia blivit ett av de absolut största namnen internationellt och man framträder idag på arenanivå. I mars förra året framträdde man exempelvis för 60 000 personer på Ultra Music Festival i Miami. I sommar kommer man att vara resident DJ:s på den legendariska klubben Pacha i 16 veckor.

Claes Olson

Länk:
www.myspace.com/swedishhousemafia