25 maj 2010

Sony/ATV kontrakterar danska Efterklang

Sony/ATV Music Publishing Scandinavia har tecknat ett förlagsavtal med den danska gruppen Efterklang, som tidigare i år släppte sitt tredje album Magic Chairs via egna labeln Rumraket och engelska 4AD. Avtalet är exklusivt och innefattar även bandets tidigare verk.

– Efterklang är ett fantastiskt band, menar Fredrik Svalstedt, A&R på Sony/ATV. Jag såg Efterklang uppträda på SPOT-festivalen i helgen där de spelade för ett fullsatt konserthus. Publiken var i extas och det slutade med att alla stod upp.

– Bandet är en rörelse som bara blir större och större som både performance art och musik. Med Magic Chairs har de tagit steget ut mot en bredare publik och vi är stolta och glada för att få vara med på resan.

Rasmus Stolberg i Efterklang kommenterar bandets förlagsavtal så här:
Siden vi udgav vores debutalbum tilbage i 2004 har vi flere gange været i dialog med diverse publishers som ville arbejde med os. Det var dog først indtil vi kom i dialog med Sony/ATV at vi følte vi havde fundet en publisher som ikke alene forstod vores musik, men som også forstod os som band og hvilke behov Efterklang har i denne nye musikbranchetid hvor alt er i flux. Det føles helt rigtigt for os at arbejde med Sony/ATV og vi ser frem til et langt samarbejde.

Under våren har Efterklang varit ute på en omfattande Europa- och USA-turné, som kommer att fortsätta under sommaren och hösten. På Kulturfestivalen i Stockholm sommar kommer bandet bl.a att framföra albumet Parades med Sveriges Radios Symfoniorkester.

Claes Olson