11 maj 2010

Sound Pollution Songs i nya avtal

Sound Pollution Songs har ingått nya förlagsavtal med upphovsmännen för Bonafide, Exploding Boy, Mobile Homes, Mäbe, Månegarm, TT Grace och Von Benzo. Avtalet omfattar de senaste albumen med samtliga grupper samt även backkatalogerna för Bonafide, Exploding Boy och Månegarm.

Johan Hargeby på Sound Pollution berättar att en rad aktiviteter är inplanerade för lansering av grupperna, både i och utanför Sverige.
– Mäbe har redan uppmärksammats för sin debut Söker Lögner Får Sanning Till Svar, som spelas en hel del på svensk radio. Nu är det live-närvaron som behöver stärkas upp, menar Hargeby.

De andra nu förlagskontrakterade grupperna är samtliga aktuella med lansering internationellt.
– Bonafide har redan en viss internationell framgång och är aktuella med en ny video för låten Hard Livin' Man. TT Grace har en större aktivitet inplanerad i USA efter sommaren. Sedan en tid tillbaka har vi genom ett nytt samarbete en person på plats i Los Angels som jobbar med att placera vår repertoar i film/tc och spel och så sent som i går hörde jag att något av de större spelbolagen var intresserade av att använda Bullet.

Mobile Homes, Mäbe, TT Grace och Von Benzo är helt nya kontrakteringar för Sound Pollution Songs, som administreras av Sony/ATV Music Publishing Scandinavia.

Claes Olson