6 maj 2010

Tiden rinner ut för EMI

EMI:s ägare Guy Hands har nu bara en vecka på sig att övertyga investerarna bakom hans riskkapitalbolag Terra Firma om åtgärder som ska göra att Hands & co behåller kontrollen över det legendariska skivbolaget.

Senast 14/5 måste Hands ha fått garantier från 75% av 200 Terra Firma-investerare om att Terra Firma ska skjuta till det kapital som krävs för att inte banken Citigroup i juni ska ta över ägandet av skivbolaget.

Hands sade nyligen att hans mål var att få fram 360 miljoner pund för att kunna lugna Citigroup fram till år 2015, det år då det nuvarande låneavtalet om 3,2 miljarder pund löper ut.

Hittills har Hands hos sina Terra Firma-vänner funnit backning för 105 miljoner. Med tanke på den korta tiden som är kvar bedöms det inte som sannolikt att Hands innan 11/6 hinner hitta externa investerare.

Lars Nylin

Mer om saken på Timesonline:

http://business.timesonline.co.uk/tol/business/industry_sectors/retailing/article7114017.ece