29 april 2010

Robyn i nordiskt avtal med EMI

Det blir med EMI som Robyn och hennes bolag Konichwa samarbetar kring juniutgivningen av albumet Body Talk Pt 1.

Den 14/6 släpper Robyn uppföljaren till 2005 års självbetitlade ”comeback” och succé, plattan som senare även reetablerade den svenska sångerskan internationellt. Den gången var det Bonnier Amigo som distribuerade. Denna gång har EMI Music den rollen och första singeln Fembot finns ute redan nu. Som MI rapporterat planerar Robyn att släppa hela tre album under 2010.

I ett pressmeddelande säger Robyn:

– Jag är mycket entusiastisk över mitt samarbete med EMI Norden eftersom det är ett bolag som är up to date med branschens utveckling. Sättet som EMI jobbar över gränserna i Norden var ett viktigt skäl till varför jag valde dem.

Billy Mann, med titeln ”President of New Music International”, säger:

– Robyn är en visionär artist, som alltid lyssnar på sin inre röst, och alltid har bra relation till sina fans. För mig personligen, som arbetade med henne tidigt i hennes karriär, är det spännande att sluta cirkeln och återknyta med en av Sveriges viktigaste artister.

Nyheten att Robyn slutit ett avtal med EMI kommer strax efter mycket branschskvaller om förändringar i svenska EMI:s A & R-verksamhet, detta i kölvattnet på att EMI nyligen fick en ny VD i form av Stefan Blom.

Lars Nylin