27 april 2010

Nya namn till sommarens festivaler

Flera av de stora svenska sommarfestivalerna har de senaste dagarna adderat nya affischnamn i sina program. Nu är det klart att även Scissor Sisters kommer till Hultsfred, Vampire Weekend och Lily Allen till Peace & Love, Robyn till Popaganda och Missy Elliot till STHLM Jazz Fest.

Rockparty i Hultsfred tillkännagav redan före helgen att man nu bokat in även amerikanska Scissor Sisters till sommarens festival, där discobandet gör sin enda Sverige-spelning i sommar. I samma artistsläpp återfanns även den amerikanska soulsångerskan Janelle Monáe samt indiebanden We Are Scientists (USA) och Frightened Rabbit (Skottland).

På Peace& Love i Borlänge gör det i vintras mycket uppmärksammade New York-bandet Vampire Weekend sin enda Sverige-spelning i sommar. Lily Allens framträdande på samma festival blir hennes enda framträdande i hela Skandinavien i sommar. Dessutom har Peace & Love även bokat bl.a Julian Casablancas (från The Strokes), Johnossi, The Cribs (med Johnny Marr, ex.The Smiths), Thomas Di Leva, just nu albumaktuella Familjen, Theresa Andersson och Anna von Hausswolff.

Popaganda på Eriksdalsbadet i Stockholm 27-28 augusti toppar sitt program med Robyn. Dessutom kommer bl.a Shout Out Louds och Neon Indians.

På sin presskonferens i måndags avslöjade arrangörerna av STHLM Jazz Fest på Skeppsholmen i Stockholm att bl.a hiphop-divan Missy Elliot, George Riedel med vänner, Roy Ayers och Kool & The Gang kompletterar det tidigare meddelade tredagarsprogrammet 10-12 juni. Tidigare klara är bl.a Wayne Shorter och Brand New Heavies.

Claes Olson