22 april 2010

Roxette tillbaka

Den 7/8 gör Roxette sitt första svenska scenframträdande på åtta år. Platsen för Europapremiären för Roxettes höstturné är Norrporten Arena i Sundsvall där arrangörerna räknar med 20 000 åskådare.

Roxette jobbar just nu med en platta som planeras släppas tidigt 2011. Inspelningar har skett i Stockholmk (Atlantis och Polar) liksom på Österlen hemma hos Per Gessles hovproducent Christoffer Lundqvist. Innan utgivningen kommer Per Gessle och Marie Fredriksson att göra ett antal framträdanden. I september spelar man i Ryssland, i december i Tyskland. Men innan det blir det en trippel skandinaviska shower. De fem spelningarna blir Roxettes första fulla shower sedan 2002, däremot så åkte man i höstas med i den Europeiska paketturnén "Night Of The Proms" och framförde då fem låtar påer kväll.

Först utannonserades att återkomsten skulle ske på Anderstorp Raceway i Småland 14/8. Istället blir det nu svensk premiär 7/8 på fotbollsarenan Norrporten Arena i Sundsvall. Gessle är där delaktig i publikrekordet sedan Gyllene Tider år 2004 drog 24 000 till anläggningen precis under stadens norra stadsberg.

Samma helg som Sundsvallspelningen framträder Roxette i danska Skanderborg.

Bilijettförsäljningen till Norrportenframträdandet startar 23/4.

Lars Nylin

Följ Roxettes inspelning här:

http://snowfish.com/pergessle