22 april 2010

Robynläckage

Robyn har blivit skickligt på att strategiskt ”läcka” sina singlar. Men när hon nu laddar för det första albumet på fem år tycks läckaget ha blivit större än avsett.

Den 14/6 släpps Robyns nya album Body Talk Part 1, hennes första sedan det själbetitlade albumet från 2005, det som då var det första på egna etiketten Konichwa Records.

Men redan nu finns flera låtar från det kommande albumet ute på nätet. Två av dessa, aktuella singeln Fembot och None of Dem, är avsiktligt tillgängliga. Däremot så var det enligt bandets management inte meningen att vare sig den kommande singeln Dancing On My Own – eller låten Dancehall Queen – redan nu skulle finnas ute.

– Det är tidigare än vad jag hade tänkt mig, men det är jättekul att folk gillar låten, hälsar sångerskan till Aftonbladets läsare.

Body Talk Part 1 är det första av de tre album som Robyn planerar släppa i år. Det har spelats in med samarbetspartners som Kleerup, Klas Åhlund och norska Röyksopp och innehåller, förutom de nämnda titlarna, även bl.a. visan Jag vet en dejlig rosa. Konichwa samarbetar numera med EMI.

Lars Nylin