22 april 2010

Universal Music Publishing sluter avtal med The Kennel

Det åtta man starka Stockholmsbaserade musikförlaget och produktionsbolaget The Kennel har ingått exklusivt förlagsavtal för världen med Universal Music Publishing AB. The Kennel har bl.a. skrivit låtar till The Veronicas, Westlife och t.A.T.u. och har bara på ett par månader satt ett antal låtar under inspelning på den utländska marknaden.

The Kennels VD Hayden Bell säger:

– Jag är mycket glad över att få arbeta med Pelle Lidell och Martin Ingeström, vi har tidigare haft stora framgångar tillsammans och jag ser verkligen fram emot att se Pelle veva sitt kreativa trollspö över det här nya kapitlet.

The Kennel har anställt Pernilla Svanström som creative manager – en roll hon tidigare hade på Murlyn Songs. Tillsammans med Pelle Lidell kommer hon att arbeta med The Kennels songplugging-aktiviteter.

Pelle Lidell, European A & R Executive på Universal säger:

– Jag har tidigare haft förmånen att arbeta med både Hayden och Pernilla under flera år och är övertygad om att vi tillsammans kommer att skapa ordentliga framgångar igen.

Martin Ingeström, VD Universal Music Publishing säger:

– Vi är glada och stolta att Kennel har valt Universal Music Publishing som sin samarbetspartner.
Hayden Bell och hans team har en imponerande roster av låtskrivare. Tillsammans med Hayden's nätverk samt Pernilla o Pelles gedigna erfarenhet som songpluggers kommer detta samarbete att bli fantastiskt för båda parter.

Lars Nylin

Bakre raden fr.: Erik Lewander (låtskrivare/producent-The Kennel), Iggy Strange-Dahl (delägare, låtskrivare/producent the Kennel), Martin Ingeström (VD Universal Music Publishing AB), Hayden Bell (delägare, låtskrivare/producent The Kennel) Pelle Lidell (European A & R Executive – Universal Music Publishing UK & Europe). Främre raden fr v: Jennifer Dillane (Creative Manager Universal Music Publishing AB), Sara Bell (låtskrivare – The Kennel), Pernilla Svanström (Creative Manager – The Kennel)