22 april 2010

Lily Allen till Peace & Love

Brittiskan Lily Allen gör i sommar endast en spelning i Skandinavien, den på Peace & Love-festivalen. Nytillkomna till Borlängefestivalens program är även bland andra Julian Casablancas, Johnossi, The Cribs, med legenden Johnny Marr på gitarr, Theresa Andersson, Familjen och Anna von Hausswolff.

– Lily och Julian kommer att höja temperaturen ännu mer. Den artistuppställning vi har så här långt är utan tvivel den fetaste vi någonsin haft, säger Peace & Loves presschef Ronny Mattsson.

Lily Allen slog igenom med dunder och brak 2006 med singeln Smile, från det prisade albumet Alright, Still. Andra albumet It´s Not Me, It´s You kom 2009. Peace & Love är den enda festivalen i Skandinavien som i sommar presenterar en av de senaste årens mest uppmärksammade brittiska artister.

Julian Casablancas slog tillsammans med The Strokes igenom monumentalt i början av 2000-talet och influerade starkt såväl mode- som musiklandskapet världen över. I höstas släppte han det hyllade soloalbumet Phrazes For The Young och gör i sommar den enda festivalspelningen i Sverige på Peace & Love.

Klara för Peace & Love, som hålls 28/6 till 3/7 är även Thomas Di Leva, Invasionen, Carl Norén, X-Alfonso (Kuba), Babian,, Cryonic Temple, Oholics och Adam Heldring.

Lars Nylin