20 april 2010

Edda Magnason till Adrian Recordings

I januari i år gav sångerskan, pianisten och kompositören Edda Magnason ut sitt självbetitlade debutalbum på Caprice. Nu är det klart att Adrian Recordings kommer att ge ut uppföljaren, som kommer att produceras av Christoffer Lundqvist i dennes AGM Studio i november och planeras vara klart för utgivning i början av nästa år.

Edda Magnason är 25 år gammal och uppvuxen i södra Sverige, men precis som namnet antyder har hon rötterna på Island, där hennes far bor. Hennes debutalbum fick mycket goda recensioner när det släpptes tidigare i år och den mångfacetterade musiken – en blandning av jazz, pop, folkmusik och klassiskt – har jämförts med såväl Kate Bush och Tori Amos som Van Der Graaf Generators frontman Peter Hammills soloproduktioner.

13 maj spelar Edda Magnason på Babel i Malmö.

Claes Olson