20 april 2010

Gyllene Skivan för femte gången till Bernt Rosengren

I samband med Swedish Jazz Celebration i helgen tilldelades Bernt Rosengren priset Gyllene Skivan / Årets jazzskiva för sitt senaste album I'm Flying [PB7 / Plugged] på ett fullsatt Fasching. Vinnaren av priset röstas fram av Orkester Journalen/OJ:s läsare.

Bernt Rosengren blev först med att tilldelas priset fem gånger, vilket saxofonisten efter prisceremonin firade med att låta publiken höra honom framföra det vinnande albumets titellåt tillsammans med Hans Backenroth.

PB7, som givit ut årets vinnare av Gyllene Skivan, är ett av de många jazzbolag som det senaste året har tecknat distributionsavtal med Plugged Music. Till bolagets växande jazzkatalog har den senaste tiden även tillkommit bl.a det engelska skivbolaget Razdaz Record (med bl.a STHLM Jazz Festival-aktuelle Avishai Cohen), Parallell (Jazzmys, Lekverk, Sarah Riedel), Selected Pictures, Essential Jazz Classics, Poll Winners Records, Jazz Plaza Music och Olof Bright (Sofia Jernberg-Lene Grenager, Sven-Åke Johansson-Alexander v. Schlippenbach-Peter Brötzmann).

Claes Olson