8 april 2010

Kent blir Playstation-spel

Kent har flera gånger flirtat med tv-spelsvärlden. Nu löper bandet linan ut och lanserar sig i Playstation-konceptet SingStar. Playstation släpper i sommar SingStar-versionen av Kent till såväl Playstation 2 (20 låtar) som Playstation 3 (25 låtar.) I Playstation 3-utgåvan ingår dessutom exklusiva bilder från bandets lansering av albumet Röd på Bowery Hotel i New York i vintras.

– Det är ett unikt samarbete. Kent vill nå ut till en ny publik. Vi tror väldigt mycket på det här, säger den svenske Playstation-chefen Erik Grohman till Aftonbladet.

På den officiella hemsidan kent.nu sägs i ett meddelande:
”Tidigare har endast en handfull internationella artister fått egna SingStar-spel och nu sällar sig Kent till denna exklusiva skara. Inget annat svenskt band kan uppvisa en så pass stor musikvideoskatt som Kent, vilket i sig är ett krav för en artistspecifik SingStar-utgåva. SingStar Kent följer storsäljande SingStar ABBA som det andra artistexklusiva svenska bidraget till SingStar-familjen, men dock är Kent SingStar den första artistspecifika utgåvan med låtar sjungna endast på svenska.”

Kent har redan tidigare flirtat med tv-spelssammanhanget. Låten VinterNoll2 fanns år 2008 med på storsäljaren Guitar Hero: World Tour.

Det enda övriga svenska band som förekommit på SingStar, ABBA, har sett sitt spel sälja 1,7 miljoner exemplar.

Reaktionerna ute på olika Kent-forum är mest positiva. Det finns dock de som önskat att det istället för karaoke-formatet SingStar hade handlat om de mer ”liveassocierande” Rock Band eller nämnda Guitar Hero. Många skriver också att de saknar att nyheten inte kommer till xbox 360.

Lars Nylin