8 april 2010

Sony / ATV kontrakterar Marit Larsen

Sony/ATV Music Publishing Scandinavia har kontrakterat den i sitt hemland Norge platina-säljande artisten och låtskrivaren Marit Larsen, som efter att förra året ha toppat singellistan i Tyskland med If A Song Could Get Me You och med sitt senaste album klättrat högt på listorna även i Österrike (där albumet sålt guld) nu tar sikte på såväl England som USA.

26 år gamla Marit Larsen är en av de mest framgångsrika artister som har kommit fram i Norge de senaste åren. Hon var tidigare del av popduon M2M, som sålt mer än två miljoner album runt om i världen och haft listframgånger i både USA, Europa och Japan.

Som soloartist har Marit Larsen vunnit Norges motsvarighet till Grammis – Spellemansprisen – två gånger, och var tillsammans med Beyoncé, Whitney Houston, Lady Gaga och Pink tidigare i år nominerad som Bästa internationella kvinnliga artist på Echo Awards (Tysklands grammisgala).

Utöver sin egen musik har hon även uppmärksammats på kontinenten för sin Milow-duett Out Of My Hands.

– Marit är både en fantastisk artist och låtskrivare, menar Patrik Sventelius, vd Sony/ATV Music Publishing Scandinavia.
– Hennes sånger kanske låter oerhört enkla, men i själva verket är de väldigt komplexa. De ger uttryck för en hoppfull känsla som få andra skandinaviska artisterna kan skapa utan att låta klichémässiga. Det ska bli otroligt spännande att följa hennes karriär.

– Jag har länge lyssnat och hållit ögonen på Marit och personligen känner jag att vår kontraktering av henne innebär ett mycket viktigt steg för oss i Norge, berättar Jonas Holst, A&R Sony/ATV Music Publishing Scandinavia.
– Jag ser verkligen fram emot våra framtida äventyr tillsammans!

Claes Olson