6 april 2010

Britterna lyssnar helst på Madonna

Brittiska BBC Radio 2 presenterade igår måndag en lista över 00-talets mest spelade musik sammanställd av musiklicensbolaget PPL. Listan visar att britterna numera lyssnar mer på Madonna än på landets egna popikoner The Beatles.

PPL:s lista visar vilka artister som år 2000 till 2009 spelades mest i brittisk radio, TV, i affärer, pubar och klubbar. Madonna spurtade bra under årtiondet och passerade till sist även The Beatles, som tidigare toppat liknande brittiska listor. Madonna är den enda kvinnliga artisten på topp 5.

Andra noteringar: Robbie Williams slog sin gamla grupp Take That, Queen är fortfarande enormt stora hos britterna, Sugababes som slog genom år 2000 är det nyaste namnet på topp 10, ABBA hamnade på en hedersam plats 9 men fick se sig slagna av Elvis Presley.

Lars Nylin

Topp 20 på PPL:s lista:

1. Madonna
2. The Beatles
3. Robbie Williams
4. Queen
5. Take That
6. Sugababes
7. Elton John
8. Elvis Presley
9. Abba
10. Coldplay
11. Pink
12. U2
13. Kylie Minogue
14. Stevie Wonder
15. Oasis
16. Scissor Sisters
17. Rod Stewart
18. Girls Aloud
19. The Rolling Stones
20. Stereophonics

Topp 50 kan hittas här:

http://www.ppluk.com/en/News–Events/Latest-News/Madonna-is-most-played-artist-of-the-noughties/