30 mars 2010

Hugo Scherman ny vd för Family Tree Music

Hugo Scherman har i dagarna tillträtt som ny vd för skivbolaget Family Tree Music. Han efterträder Daniel Ledinsky som varit vd sedan bolaget startades 2004, men nu istället blir kreativ chef för Family Tree Musics alla lablar och artister.

Hugo Scherman startade sin karriär i musikbranschen på Warner Music i slutet av 90-talet. Efter det arbetade han bl.a med LED Recordings och det egna bolaget Brass Button innan han började på Family Tree Music för några år sedan.

– Det är så mycket nytt och innovativt på gång i Family Tree Music så det är en otroligt roligt och spännande utmaning att få leda Sveriges mest intressanta skivbolag, säger Hugo Scherman.

– Hugo har under många år framgångsrikt arbetat med våra grundare Daniel, Martina och Michel. Det är med stor glädje vi nu lämnar över ledartröjan till Hugo säger Johan Ekelund, styrelseordförande i Family Tree Music.

Det oberoende skivbolaget Family Tree Music driver idag lablarna Razzia, Catchy Tunes, Family Tree och Selective Notes. Bolaget distribueras av Sony Music i Skandinavien och är sedan 2008 ett partnerbolag till Blixten & Co.

Claes Olson