30 mars 2010

Adrian Recordings kontrakterar Den svenska tystnaden

Den svenska tystnaden är en ny Malmö-trio som uppstått ur spillrorna av nedlagda David & the Citizens samt Emil Jensens och David Fridlunds band. Nu har Adrian Recordings skrivit kontrakt med bandet, som med start 30 april kommer att släppa tre EP-skivor på olika teman i år.

Den svenska tystnaden består av trio Pontus Wickman, John Bjerkert och Rickard Flygel. Musikerna har de senaste åren spelat tillsammans i flera olika konstellationer och fick sin nuvarande form efter David & the Citizens nedläggning våren 2007. Den sommaren gjorde Den svenska tystnaden sin första spelning.

I publiken på premiärspelningen fanns producenten Jens Lindgård (David & the Citizens m.m.), som efter att ha tagit kontakt med Adrian Recordings spelade in den kommande EP:n Större avstånd högre spänning (release 30 april).

30 augusti släpps enligt planerna bandets andra EP Långsamma repliker all tid i världen och 30 december Utsikter från botten.

Claes Olson