17 mars 2010

Stefan på Pet Sounds porträtteras i Sveriges Radio

Stefan Jakobsson är en av landets mest bekanta skivbutiksägare. På söndag porträtteras mannen bakom butiken Pet Sounds i Stockholm i serien Om musik i Sveriges Radio P2.

Stefan Jakobsson är med sin butik Pet Sounds, på Skånegatan i Stockholm, en lätt mytologiserad institution i svenskt musik- och entreprenörsliv. Förra året porträtterades Jakobsson och hans butik i boken Musik nonstop. På söndag 21/3 uppmärksammas han i serien Om musik i Sveriges Radio P2.

Det är frilansjournalisten Mats Lundgren som under vinjetten ”Där musiken aldrig tystnar” samtalar med Stefan Jakobsson om bl.a. skivbutikernas numera tuffa villkor, och dessutom låter denne välja sin favoritmusik. Alla som känner Jakobsson anar att det blir en dos av favoriten Bruce Springsteen. Men Jakobsson berättar också att Springsteen tillhör de som han inte vill ska besöka hans butik – en butik som annars haft åtskilliga celebra kunder genom åren.

Stefan säger i programmet:
– Man ska inte träffa sina idoler, då blir man bara larvig.

Programmet sänds söndag 21/3 kl 14.00 med repris 23/3 kl 12.30.

Lars Nylin