16 mars 2010

Jenny Wilson till Mars Music

Mars Music har slutit ett förlagsavtal med Jenny Wilson. Wilson som förra året släppte det mycket kritikerhyllade albumet Hardships! [Goldmetal / Playground] representeras nu alltså av förlaget som startats av bl.a. förlagsveteranen Lars Wiggman.

Efter en bakgrund i gruppen First Floor Power har Jenny Wilson på senare år breddat sin publik och Hardships! tillhörde 2009 års mest uppmärksammade svenska album.

Även internationellt har intresset vuxit och just nu är albumet aktuellt för utgivning i stora delar av Europa. Den här veckan görs promotion och konserter i Frankrike och i Tyskland spelas singeln Like a Fading Rainbow flitigt på radion. Här hemma är Wilson aktuell med spelningar tillsammans med Tensta Gospel Choir.

Det nysignerade avtalet gäller Wilsons hela katalog och kommande material.

– Jenny är en låtskrivare som jag beundrat i många år, säger Fredrik Zmuda, Creative Director på Mars Music.
– Som låtskrivare är hon i ständig utveckling, samtidigt som hon vid det här laget blivit en artist av världsklass. Jag är väldigt nöjd.

Lars Nylin