9 mars 2010

Export Music Sweden och svensk musik på SXSW

Nästa vecka – 17-21 mars – arrangeras den stora internationella musikmässan South By Southwest i Austin, Texas. I samarbete med den svenska handelskammaren i Austin arrangerar Export Music Sweden (ExMS) två stora svenska showcase med bl.a Jonna Lee, Miss Li, Movitz, Francis, Timbuktu & Chord, Looptroop Rockers och Adam Tensta.

Som vanligt finns ett antal svenska artister och grupper på plats för att göra showcase och träffa såväl amerikansk som annan musikbransch i staden som med all rätt gör anspråk på titeln The Live Music Capital Of The World.

Torsdag kväll på SXSW bjuder ExMS och handelskammaren på en kväll med fem svenska akter på en stor utomhusterass med utsikt över den i Austins musikliv centrala 6th Street. Uppträder gör Anton Björkewall, Jonna Lee, Sofia Talvik, Movitz och Miss Li.

Lördag eftermiddag arrangeras ett lika stort showcase med Last Days Of April, Francis, Movitz, Adam Tensta, Timbuktu & Chord och Looptroop Rockers på den legendariska klubben Antone’s – den allra mest berömda klubben i Austin.

Samtliga svenska artister och grupper gör även ytterligare showcase och konserter i samband med SXSW – både på plats i Austin och i andra städer i USA.

Claes Olson