8 mars 2010

Melodifestivalen / Finalfältet klart

I lördags avgjordes Melodifestivalens uppsamlingsheat Andra chansen i i Örebro. Bland de åtta bidrag som efter att tidigare ha placerat sig trea eller fyra i de föregående deltävlingarna röstade tv-publiken fram Pernilla Wahlgren med Jag vill om du vågar och Jessica Andersson med I Did It For Love. Därmed är nu hela startfältet till lördagens final på Globen i Stockholm klart.

Pernilla Wahlgren gick till finalen efter att i den första duellen ha vunnit över Pain of Salvation Road Salt och i omgång två ha besegrat Crucified Barbara Heaven Or Hell (som innan dess slagit ut Pauline Sucker For Love).
Jessica Andersson kvalificerade sig till finalen efter att i den första duellen ha vunnit över Alcazar Headlines och i omgång två ha besegrat Kalle Moraeus & Orsa Spelmän Underbart (som i första omgången slog ut NEO Human Frontier).

Två av de senaste årens dominanter i Melodifestivalen – Bobby Ljunggren och Fredrik Kempe – har båda del i två tävlingsbidrag var. Bobby Ljunggren är medkompositör till såväl Andreas Johnsons som Anna Bergendahls låtar och Fredrik Kempe har den i såväl Peter Jöbacks som Erik Saades bidrag.

Melodifestivalfinalen 2010 / final
De tio bidrag som på lördag tävlar om att bli Sveriges representant i Eurovision Song Contest 2010 i Moskva i maj är (i startordning):

1. Darin You’re Out Of My Life (Henrik Janson / Tony Nilsson)
2. Pernilla Wahlgren Jag vill om du vågar (Pontus Assarsson / Daniel Barkman / Jörgen Ringqvist)
3. Andreas Johnson We Can Work It Out (Andreas Johnson / Bobby Ljunggren / Marcos Ubeda)
4. Timoteij Kom (Niclas Arn / Gustav Eurén / Karl Eurén)
5. Peter Jöback Hollow (Anders Hansson / Fredrik Kempe)
6. Ola Unstoppable (Alexander Kronlund / Hanif Sabzevari / Dimitri Stassos / Ola Svensson)
7. Jessica Andersson I Did It For Love (Kristian Wejshag / Lars Dille Diedricson)
8. Salem Al Fakir Keep On Walking (Salem Al Fakir)
9. Anna Bergendahl This Is My Life (Bobby Ljunggren / Kristian Lagerström)
10. Eric Saade Manboy (Fredrik Kempe / Peter Boström)

Antalet inkomna telefonröster under Andra chansen i Örebro i lördags var 853 180, vilket innebär att 1 748 067 kronor och 50 öre skänktes till Radiohjälpen.

Claes Olson