4 mars 2010

Bonnier Amigo startar rocketiketten Supernova Records

Bonnier Amigo kommer på nya etiketten Supernova Records att arbeta med såväl nya som etablerade artister med fokus på rock och metal. Ansvarig för etiketten blir Johnny Hagel, som kommer från Roadrunner Records. Första albumet är debutplattan med Malmöbandet Royal Republic.

Nästa utgivning från Supernova kommer redan i april och innebär debutalbumet från Hate Ammo – finalister i tävlingen Bandit Unsigned – samt en platta med Umeåbandet Three Minute Madness.

Sammanlagt är redan ett tiotal band kontrakterade till Supernova Records, däribland April Divine, Cervello, The Animation, Treadstone och Implode.

De ansvariga för etiketten räknar med en hög utgivningstakt och med åtminstone minst tio albumreleaser redan det första året.

– Vårt mål är att bli den ledande hårdrockslabeln i Norden. Det låter ambitiöst, men så jobbar vi också bara med riktigt ambitiösa band. Den nordiska hårdrockscenen lever och frodas, men är i stort behov av en ny, tung, hårt satsande och helsvensk rocklabel, säger Supernovas labelansvarige Johnny Hagel.
Arbetet kommer att drivas av Hagel – som senast kommer från Roadrunner Records (där han jobbade med artister som Nickelback, Slipknot & Opeth) – tillsammans med Kent Gillström, Creative Director på Bonnier Amigo.

Distributionen i Norden kommer att skötas av BAM och förhandlingar med utländska samarbetspartners har redan inletts. IODA Nordic kommer att sköta den digitala distributionen globalt.

Lars Nylin