2 mars 2010

Universal Music tecknar artistavtal med Camela Leierth

Universal Music har tecknat artistavtal med Camela Leierth, som för närvarande är på Skandinavien-turné som support åt Kent. Den här veckan släpps Cold som första singel till radio från det kommande albumet Morning Has Been All Night Coming.

– Jag har alltid jobbat med Universal Publishing så det kändes som ett naturligt steg att jobba med Universal Music som skivbolag, säger Camela.

Camela debuterade redan i mitten av 90-talet och har bl.a setts och hörts i bandet Starlet (senare Dead Starlet), i soundtracket till filmen Smala Sussie samt i ett antal olika reklamkampanjer.

Det kommande albumet Morning Has Been All Night Coming, som är skrivet av Camela och producerat av Magnus Frykberg och Johan Carlberg, släpps senare i vår.

Just nu medverkar Camela Leierth som speciell gäst på den pågående Skandinavien-turnén med Kent, med vilka hon sjöng Vy från ett luftslott och Generation Ex på bandets förra album Tillbaka till samtiden. Den här veckan besöker turnén Gävle och Helsingfors. Efter bl.a fyra spelningar på Lisebergshallen i Göteborg samt två konserter var i Danmark och Norge avslutas turnéäventyret 30 mars på Conventum Arena i Örebro.

Claes Olson

Länk:
www.myspace.com/camelasweden