1 mars 2010

Melodifestivalen / deltävling 4: Anna Bergendahl och Peter Jöback till final

I lördags avgjordes Melodifestivalens fjärde deltävling i Malmö. Anna Bergendahl This Is My Life och Peter Jöback Hollow direktkvalificerade sig till finalen i Stockholm 13 mars. Pernilla Wahlgren Jag vill om du vågar och NEO Human Frontier gick vidare till Andra chansen i Örebro på lördag, då årets två sista finalbidrag utses.

Lionheart Music är både musikförlag och skivbolagshemvist för sensationen Anna Bergendahl, vars This Is My Life (komponerat av Bobby Ljunggren / Kristian Lagerström) var först i lördags med att säkra en finalplats. Anders Hansson/Fredrik Kempes Hollow, som gav Peter Jöback den andra finalplatsen, är förlagd av Applebay/Kobalt/Universal och ges ut av Roxy Recordings.

Warner Music är skivbolaget bakom båda de bidrag som kvalificerade sig till Andra chansen. Pernilla Wahlgrens Jag vill om du vågar är förlagd av Sony/ATV /EMI Music Publishing (Holland) B.V / Imagem. NEO Human Frontier förläggs av Starlab Publishing (admin. Misty Music).

400 496 röster kom in till lördagskvällens direktsändning. Det var det klart lägsta rötsningsdeltagandet hittills i år (samt lägre än även de senaste årens deltävlingar) men innebar ändå att 693 676 kronor och 50 öre skänktes till Radiohjälpen denna fjärde deltävling.

Claes Olson

Melodifestivalen 2010 / deltävling 2

Finalklara bidrag:
Anna Bergendahl This Is My Life (Bobby Ljunggren / Kristian Lagerström (text)
Peter Jöback Hollow (Anders Hansson / Fredrik Kempe)

Kvalificerade till Andra chansen:
Pernilla Wahlgren Jag vill om du vågar (Pontus Assarsson / Daniel Barkman / Jörgen Ringqvist)
NEO Human Frontier (Anneli Axelsson / Tobias Jonsson)

Utslagna bidrag:
5/ Noll Disciplin Idiot (Per Aldeheim / Niklas Jarl)
6/ Lovestoned Thursdays (Peter Boström / Thomas G:son / Sharon Vaughn)
7/ Sibel Stop (Mikaela Stenström / Dimitri Stassos)
8/ Py Bäckman Magisk stjärna (Py Bäckman / Micke Wennborn)