24 februari 2010

Razzia kontrakterar Ludwig Bell

När Ludwig Bell, tidigare sångare i Stockholmsgruppen Dreamboy, nu gör musik under eget namn sker det på skivbolaget Razzia.

Första singeln Jag är en idiot släpps i slutet av mars. Låten är producerad av Bells kollega i just Dreamboy, Fredrik Svahn. Den sistnämnde har tidigare bl.a. spelat in Dungen, Anna Järvinen, Hello Saferide och The Amazing. Svahn står även ljudmässigt bakom det album med Ludwig Bell som planeras att släppas 18/8.

– Jag har älskat Ludwigs röst sen duetten med Annika Norlin – I thought
you said summer is going to take the pain away – från Hello Saferides första album, och är euforisk över att han valde Razzia som sitt artistiska hem. Det han och Fredrik Swahn knåpat ihop är en alldeles lysande popskiva på svenska,
säger Martina Ledinsky, labelchef på Razzia.

– Jag är väldigt glad för att Razzia ska släppa min skiva, de är mycket
trevliga att ha att göra med och bjuder alltid på kaffe. Jag är också
väldigt glad över att min barndomsvän Fredrik producerar den, det känns
fint, fortsätter Ludwig Bell.

Lars Nylin