18 februari 2010

The Deer Tracks siktar på Japan

Gävleduon The Deer Tracks fick i fjol rejäl uppmärksamhet i bl.a. England när de släppte debutalbumet Aurora. Nu kommer uppföljaren i form av en EP samtidigt som duon ger sig på den japanska marknaden.

Titeln på det nya verket är Eggegrund och släpps 14/4 av bolaget Despotz Records. Men redan innan det händer det åtskilligt kring The Deer Tracks. I helgen gästar de by:Larm i Oslo, vilket följs av fyra spelningar i Finland.

I början av april åker de sedan till Japan tillsammans med svenska kollegorna The Radio Dept för tre spelningar. I samband med detta så lanseras även albumet Aurora på den japanska marnaden i ett samarbete mellan Despotz Records och Vinyl Junkie.

Ronnie Schmidt på Despotz Records säger till MI:

– Vi på Despotz var tidigt överens om att Japan skulle ingå i vårt fokus när vi påbörjade vår internationella etablering. Därför är vi väldigt glada över att ha hittat en i vårt tycke perfekt partner för The Deer Tracks och Twiggy Frostbite i form av Vinyl Junkie. Att lanseringen sedan sammanfaller med en turné för The Deer Tracks tillsammans med fantastiska The Radio Dept. gör knappast saken sämre.

Lars Nylin