5 februari 2010

IODA/Bonnier Amigo sköter The Soundtrack of Our Lives digitala utlandslansering

I mars släpper The Soundtrack Of Our Lives EP:n The Immaculate Convergence. Som internationell samarbetspartner för den digitala releasen har man valt IODA Nordic/Bonnier Amigo Music.

– Genom Bonnier Amigos nära samarbete med IODA når vi snabbt, enkelt och med ordentlig prioritet ut till alla digitala plattformar världen över. Vi kan därigenom nå bandets internationella fans samtidigt och göra det mesta av det stora intresse som finns för Soundtrack i alla olika länder, säger bandets manager Holger Carlsson i ett pressmeddelande.

Avtalet med The Soundtrack of Our Lives innebär ett kärt återseende för Bonnier Amigo Musics VD, Fredrik Ekander, som kontrakterade bandet till deras första förlagsavtal för mer än ett decennium sedan.

– Soundtrack har stamina som är få band förunnat och den toppas endast av deras fantastiska låtskrivande och deras makalösa liveframträdanden. Jag är mycket glad över att de har valt oss som sin internationella samarbetspartner på den digitala sidan och det ska bli oerhört kul att jobba tillsammans igen, säger Ekander.

TSOOL:s sångare Ebbot Lundberg kommenterar utgivningen:

– Denna fyralåtars EP är det första alster som vi släpper ut i etern i år. Den innehåller en exklusiv singelversion av The Passover från senaste albumet Communion, det album som vi alla i bandet anser är den starkaste skiva vi hittills släppt under vår existens som grupp. Övriga 3 låtar; Take Me Back , Snuff Parade samt From This Moment, är helt nya och är de första av en serie låtar som vi generöst kommer att bjuda våra fans på under 2010. De tre nya låtarna kommer dessutom finnas tillgängliga i en unik vinylversion med omslag av Nicholas Moog.

EP:n The Immaculate Convergence släpps av Warner i Norden, medan IODA
Nordic/Bonnier Amigo engageras för den digitala releasen. Internationellt kommer IODA Nordic att supporta releasen med digitala kampanjer i nyckelterritorier som England/Irland, Frankrike, Spanien, Italien, Japan, Australien och Sydamerika.

Den fysiska plattan kommer utanför Norden initialt att släppas av: Yep Roc i USA och Kanada, RawpowerUK/LW Productions i Storbritannien/Irland, Haldern Pop Records i GAS-territorierna (och öven distribution i Nederländerna/Belgien), respektive Rawpower UK i Spanien/Portugal.

TSOOL befinner sig just nu i startgroparna för en USA-turné, vilken dock tjuvstartar i Gävle i kväll (5/2) respektive Malmö i morgon (6/2).

Lars Nylin