3 februari 2010

Sony Music startar Jelly Palm – nytt live- och eventbolag

Nu utökar Sony Music Sverige sin affärsverksamhet genom att under ledning av initiativtagarna Janne Kleman och Mikael Tillman starta livebolaget Jelly Palm. Det nya bolaget kommer att skapa och utveckla varumärken på live- och eventsidan, såväl utanför som under Sony-paraplyet.

– Med Jelly Palm vill vi skapa ett bolag som arbetar med att utveckla egna och andras varumärken i ett live event-format, säger Mikael Tillman som tidigare har varit konsertarrangör på LiveNation, men liksom Kleman närmast kommer från AEG Live Sweden AB.
– Efter att tidigare ha bokat, arrangerat konserter och festivaler ser vi nu fram emot att tillsammans med Sony Music, deras varumärken och andra nytänkande bolag skapa kreativa och bra live events, berättar Tillman.

– Vi har länge sökt efter ett lämpligt upplägg för att ge oss in på livescenen på allvar och nu har vi hittat det, konstaterar Hasse Breitholtz, vd Sony Music. Janne och Mikael är två av Sveriges vassaste på livesidan och kommer att tillföra det vi saknat i vår ambition att jobba med varumärken över hela nöjesspektrumet.

Janne Kleman har över femton års erfarenhet av bokningsbranschen, men var redan i början av 90-talet en av de drivande bakom musikföreningen Hejbabberibba i Sala. Sedan 1996 har han bl.a varit bokningsansvarig för Hultsfredsfestivalen, vilket är något han nu kommer att fortsätta med på deltid.

Claes Olson