3 februari 2010

Mr Radar kontrakterar Joakim Olovsson och Pär Westerlund

Mr Radar Music Group har tecknat förlagsavtal med Joakim Olovsson (från bandet Oh Laura) och Pär Westerlund (tidigare bl.a låtskrivare och producent hos Jörgen Elofsson). De båda låtskrivarna, som tillsammans skrivit Erik Grönwalls singel Higher, kommer från olika bakgrunder.

Pär Westerlund var under fem år som låtskrivare och producent hos Jörgen Elofsson och producerade under den tiden Idol-låtar som Right Here, Right Now och Coming True samt ytterligare ett antal hits. Förra året arbetade han bl.a med Epic/Sony UK-kontrakterade Paloma Faith och The Saturdays (Island/Universal UK).

Jocke Olovsson har ett förflutet i bandet Oh Laura, där han både var gitarrist samt skrev och producerade musiken. Efter Europa- och Australienturné började han tillsammans med den sedan tidigare Mr Radar-kontrakterade brodern Björn att under namnet Tortuga skriva och producera åt andra. Tortuga har bl.a arbetat mycket med artisten Jonas Myrin, för vilken Mr Radar tillsammans med Craig Logan på RCA/Sony UK är A&R-ansvariga.

– Det här är två drömsigningar enligt mig, konstaterar Daniel Larsson, vd på Mr Radar Music Group. Tortugas produktioner och låtskriveri känns både tidlöst och spjutspets, de är sådana kreatörer som inte ger sig förrän en låt är den bästa den kan bli. Pär är i samma skola och det är bara att se till hans resumé och lyssna på hans talang för allt ifrån perfekta textformuleringar, till högkvalitativa produktioner för att förstå vad jag hoppas vi kan uppnå tillsammans.

Musikförlaget Mr Radar har enligt Daniel Larsson haft en bra start på året. Hitsingeln I Will Love You Monday (365) med Aura Dione har sedan den nådde förstaplatsen på Tysklandslistan före jul hållit sig kvar bland de fyra högst placerade. I Österrike och Schweiz ligger den för närvarande etta på Itunes och tvåa på den officiella singellistan. På Billboards European Hot 100 ligger den åtta.
– Det som är roligast är ju att storyn om hur vi plockade upp låten, skrev- och producerade om den, och sedan fick ett listetta, är det som spridit sig, kommenterar Daniel Larsson.
– Det visar att A&R är i högsta grad aktuellt i dagens musikbransch.

Claes Olson