28 januari 2010

Peter Nordahl gör Vintergatans musik

Vintergatan 5 b och Tillbaka till Vintergatan var 00-talets troligen populäraste SVT-serie för barn. Nu återvänder Petter Bragees serie i en fristående fortsättning, Vid Vintergatans slut.

För musiken står pianisten, kompositören och producenten Peter Nordahl i samarbete med Anders Wall. Det handlar mestadels om symfoniska klanger som spelats in med Malmö Symfoniorkester, men även om pop och jazz.

– Totalt har vi skrivit och spelat in ca 3,5 timmar ny musik, och det har tagit oss åtta månader att färdigställa, berättar Nordahl.

På lördag 30/1 återkommer Sveriges Televisions populäraste barn- och ungdomsserie, den om ”Vintergatan”. För musiken står mångsysslaren Peter Nordahl.

På lördag 30/1 återkommer Sveriges Televisions populäraste barn- och ungdomsserie, den om ”Vintergatan”. För musiken står mångsysslaren Peter Nordahl.

Nordahl, som kanske mest är känd som kapellmästare åt Lisa Ekdahls exportsuccéer When Did You Leave Heaven respektive Back To Earth, är en mångsysslare som är ständigt aktuell med produktioner som går lite utöver det ”vanliga” i dagens branschklimat.

Möjligen stod han för 2009 års bästsäljande platta alla kategorier, det ICA-exklusiva julalbumet med EMD (för Sony Music). Snart inleder han en inspelning för Sony Music med Orphei Drängar, Norrköpings symfoniorkester och solister, som han själv rubricerar som ”helt galen.”

– Vi börjar spela in i slutet av februari. Förmodligen är det en av de största och mest omfattande inspelningarna som gjorts i Sverige på många år.

Lars Nylin

På lördag 30/1 återkommer Sveriges Televisions populäraste barn- och ungdomsserie, den om ”Vintergatan”. För musiken står mångsysslaren Peter Nordahl.

Nordahl, som kanske mest är känd som kapellmästare åt Lisa Ekdahls exportsuccéer When Did You Leave Heaven respektive Back To Earth, är en mångsysslare som är ständigt aktuell med produktioner som går lite utöver det ”vanliga” i dagens branschklimat.

Möjligen stod han för 2009 års bästsäljande platta alla kategorier, det ICA-exklusiva julalbumet med EMD (för Sony Music). Snart inleder han en inspelning för Sony Music med Orphei Drängar, Norrköpings symfoniorkester och solister, som han själv rubricerar som ”helt galen.”

– Vi börjar spela in i slutet av februari. Förmodligen är det en av de största och mest omfattande inspelningarna som gjorts i Sverige på många år.

Lars Nylin

Peter Nordahl