28 januari 2010

Ghost nu hos Sony/ATV

Producent och låtskrivarduon Ulf Lindström och Johan Ekhé – under namnet Ghost två av 00-talets mest framgångsrika i Sverige – har skrivit ett nytt förlagsavtal med Sony/ATV.

Ghost tillhör toppsiktet av Sveriges låtskrivare och producenter. När Stim sammanställde en lista över Sveriges mest framgångsrika låtskrivare under 00-talet hade de två låtar med på Topp 10-listan.

– Det känns fantastiskt kul att få arbeta med Ulf och Johan. De kommer att vara en tillgång för oss och för många artister i framtiden säger Sony/ATV Scandinavias VD Patrik Sventelius och fortsätter:

– Deras historia talar för sig självt, de är extremt talangfulla och passionerade i sitt arbete vilket gör att detta samarbete känns fantastiskt spännande.

Innan Ghost för två år sedan lade det mesta av fokus på det egna projektet Ghost vs Sanne hade de haft en listetta någonstans i världen tio år i följd.

De var exempelvis huvudproducenter och låtskrivare på Robyns tre första album. De har producerat och skrivit låtar till en uppsjö artister genom åren; allt från Robyn, Jennifer Brown och Orup till Darin, Agnes och Ola Svensson. Lindström och Ekhé var initialt kontrakterade till gamla BMG Music Publishing och har senare funnits hos Universal.

– Vi fick väldigt bra magkänsla av Patrik och hela kontoret. Sony/ATV känns annorlunda. Musiken står i centrum vilket ju borde vara en självklarhet kan man tycka, men så är det inte alltid tyvärr. En bonus är att Sony/ATV är mycket bra på synksidan både internationellt och i Sverige. Men tungan på vågen var arbetsklimatet och sättet att tänka som förlag, summerar Ghost sitt val.

Lindström och Ekhé släppte under hösten 2009 egna albumet Hold This Girl via etiketten Zip/SonyRED i USA och Kanada. Bandet/projektet som de kallar Ghost vs Sanne består förutom Ghost själva av sångerskan Sanne Karlsson.

De har under de senaste två åren, till och från bott i New York och gjort två turnéer på den amerikanska östkusten. Skivan finns nu tillgänglig digitalt över hela världen.

Ghost har varit Grammisnominerade tre gånger och vunnit en gång; för bästa låt med Darins Money For Nothing.

Lars Nylin