20 januari 2010

Bengans satsar på CD-rea i år igen

Sedan ett par år tillbaka arrangerar skivbranschen inte längre den stora riksomfattande CD-rea som med den årliga bokrean som förebild initierades i början av 00-talet. Idag drar dock Bengans butiker igång sin egen januarirea, som med stöd av skivbolagen blev en stor framgång när den för första gången genomfördes förra året.

Enligt Peter Sandberg och Håkan Erlandsson på Bengans fick fjolårets rea-satsning ett fantastiskt stort genomslag.
– Därför gör vi även i år en omfattande rea där vi förutom av sänka vårt eget sortiment även kan köpa in nya skivor och sälja dem till kraftigt reducerade priser. Med denna branschs utgivningstakt så finns det alltid mängder av nya titlar att addera till en rea.

– Sedan 2003 har CD-rean spelat en stor roll för Bengans, konstaterar Peter Sandberg och Håkan Erlandsson på Bengans.
– Bara julförsäljningen har precis slagit rean i omsättningstal. Och då är det ungefär halva priset i rean, vilket gör att det går nästan dubbelt så många enheter över diskarna under reas. Således en lika viktig som kul årlig händelse!

Bengans rea smygstartar idag, onsdag och kommer enligt butikscheferna att ”nå full styrka” till helgen.

Claes Olson