13 januari 2010

Mars Music nyanställer och expanderar

I årskiftet tillträdde Fredrik Zmuda på Mars Music som Head Of Creative, med ansvar för allt ifrån kreativ exploatering av musik i film, TV och reklam med mera till strategisk planering av det nystartade musikförlagets låtskrivares och kompositörers olika projekt. Samtidigt anställdes Mia Hedlund som Copyright & Royalty Manager med övergripande administrativt ansvar i samarbete med ekonomiansvariga Susanne Höglund.

– Det känns fantastiskt roligt att vara med om att starta upp ett nytt förlag med ett bra och sunt A&R tänk tillsammans med Lars, kommenterar Fredrik Zmuda.
Den senaste tiden har Zmuda dels arbetat med filmproduktion, dels som konsult för Svensk Musik, men tidigare var han A&R Manager på Air Chrysalis Scandinavia.

– Fredrik och jag gjorde mycket roligt ihop under flera gyllene år på Air Chrysalis och det känns helt rätt att ha honom ombord från början!, säger Mars Musics vd Lars Wiggman.

Mia Hedlund har tidigare arbetat med Wiggman på Bonnier Music Publishing och var dessförinnan anställd på Warner Chappell Music.
– Jättekul att ha med Mia, konstaterar Wiggman. En bättre förutsättning för att kunna ha en riktigt tight och samtidigt utvecklingsorienterad administration finns inte!

Sedan starten förra året har Mars Music slutit avtal med bl.a ASS (Andreas Söderström Solo), Tomas Bäcklund, Klas Gullbrand, Stage Three Music, A. Schroeder International, Mattie Music, French Fried Music, Corday Productions, Doug Colton Entertainment, Bob-A-Lew Music, Thomas Lindahl och Merit Hemmingson.

Claes Olson