7 januari 2010

Grammisprogrammet klarnar

Bland artisterna som uppträder på Grammisgalan på Münchenbryggeriet i Stockholm 15/1 finns tvåfaldigt nominerade Dead by April, Name the Pet respektive Grammisnominerade brödraduon Lorentz & M.Sakarias.

– Jag är stolt över de artister vi kommer att bjuda publiken på under galan, säger Daniela Ahlén, producent för Grammis 2010. Några överraskningar vill vi behålla för oss själva fram till galan men jag kan avslöja att det kommer att bli en mycket underhållande blandning av både nya och erfarna artister, genrer och oväntade konstellationer.

Enligt vad MI erfar innebär överraskningarna bl a hyllning av jubilerande skivbolag, med välbekanta artister på scenen.

Karin Winther leder galan som direktsänds i sin helhet på aftonbladet.se.

Röstningen på de fem som gått vidare i kategorin Årets låt pågår fram till midnatt den 14 januari. Röstningen sker via www.grammis.se. Utöver kategorierna nedan utser IFPI även Årets hederspris.

Lars Nylin