23 december 2009

Creators Conference i mars

I mars arrangerar Svensk Musik / Swedish Music Information Centre, SKAP (Svenska kompositörer av populärmusik) och FST (Föreningen Svenska Tonsättare) Creators Conference i Stockholm. Konferensen är den första större internationella konferensen om upphovsmannarätt, kreatörer, distributörer, leverantörer av ny teknik och nya media som anordnas i Sverige. I programmet finns ett flertal starka internationella inslag.

Utöver SKAP:s ordförande Alfons Karabuda (bilden) kommer bl.a den f.d. managern Peter Jenner (idag bl.a manager för Billy Bragg) samt Bennett Lincoff (expert på immateriella rättigheter) att medverka i panelerna, som kommer att ledas av Mark Fishlock.

I sin första presentation utlovas ett fokus på ”added value in the digital world” i sig kommer att bjuda ”added value”. Utifrån musikkreatörernas ”content” som konkurrensmedel inom kulturen och kommunikationsmarknaden syftar man till att skapa bästa möjliga kreativa förutsättningar inför framtiden. K
onferensens syfte och viktigaste diskussionsämne beskrivs i den första engelskspråkiga presentationstexten så här: ?How to provide widespread, affordable access to content for the public and to encourage a dynamic creative culture, while returning value back to creators.”

Projektledare för Creators Conference är Esbjörn Mårtensson. För närvarande pågår arbetet med att sammanställa de olika internationella panelerna, som kommer att bestå av såväl representanter för musikbranschen som nytänkare, konsumenter och jurister.

Konferensen arrangeras på Hotel Rival i Stockholm 10 mars nästa år. Senaste anmälningsdatum för deltagare är 16 februari. Anmälan görs på länken nedan.

Claes Olson

Länk:

http://www.creatorsconference.se/registration