17 december 2009

Mr Radars inhopp gav Tysklandsetta

En bra låt är en bra låt. Men en bra låt kan bli till en superlåt och Tysklandsetta. Det bevisades när svenska Mr Radar Music uppdaterade danska Aura Diones modesta Danmarkshit I Will Love You Monday (365).

När a&r-folket hos svenska bolaget Mr Radar Music tidigare i år hörde I Will Love You Monday 365 noterade de en stark låt, men de saknade en riktigt kraftig refräng och hörde lite brister i produktionen.

Efter dialog med Aura Diones skivbolag Music For Dreams sattes Mr Radars producenter Kocky & Trash (d v s David Åström och Patrik Berggren) och Vicky Sandström att addera det saknade.

Mr Radar har uppenbarligen hört rätt. En låt som i Danmark som högst låg 20 har nu hos tyska Universal blivit inte bara singeletta utan också etta på tyska radiotrendlistan, liksom hos tyska iTunes respektive Amazon. YouTube-klippet med den nya versionen har redan setts 1,5 miljoner gånger.

Aura Dione – med den intressanta bakgrunden att ha fransk-färöisk mamma och dansk-spansk pappa – släppte för tre veckor sedan även debutalbumet Columbine hos Universal Music.

Mr Radar Music startades 2008 av den branschbekanta trion Per Lindholm, Torbjörn Sten och Daniel Larsson. I samarbete med Sony Music driver man sedan januari 2008 etiketten Svedala. Tidigare har Mr Radar varit involverade i hits i USA (med bl.a. Kelly Clarkson) och Japan. Nu kan man alltså addera även en Tysklandsetta till meritlistan.

Lars Nylin