17 december 2009

Hank blir Cornelis

När Cornelis Vreeswijks spektakulära liv blir långfilm är det dubbelt upp av rockartister i inspelningsteamet. För filmens regi står Amir Chamdin – känd från Infinite Mass och senast Mean Streets. Han har till huvudrollen valt Turbonegros sångare Hank von Helvete, till vardags Hans-Erik Dyvik Husby.

-För mig var det viktigt att hitta min personliga tolkning av Cornelis och i och med föll projektet på plats, säger Chamdin i ett pressmeddelande.

Filmen går under arbetsnamnet Medborgare, god afton och beräknas få premiär i november 2010.

Chamdin är förtegen om filmens innehåll, men det har sipprat ut att den utspelar sig i slutet av 1960-talet. Då var Vreeswijk i 30-årsåldern och gjorde sina största verk, detta samtidigt som han allt oftare började skapa rubriker för sitt kaotiska privatliv.

Hans-Erik Dyvik Husby är ingen nykomling som aktör, han spelar t.ex. just nu huvudrollen i Jesus Christ Superstar på Det Norske Teatret i Oslo. Det senaste albumet från Turbonegro, Retox, släpptes år 2007.

Claes Olson