11 december 2009

Universal Music Publishing Scandinavia kontrakterar Bloodshy & Avant

Universal Music Publishing har tecknat ett exklusivt världsomfattande förlagskontrakt med låtskrivar- och producentduon ”Bloodshy & Avant”, d v s Christian Karlsson & Pontus Winnberg.

Bloodshy & Avant har under de senaste åren skrivit hits åt ett stort antal internationella artister som t ex Madonna, Britney Spears, Jennifer Lopez, Kylie Minogue och Christina Milian. Duon har exempelvis har skrivit och producerat Britney Spears hitsinglar Toxic, Radar och Piece of Me samt ett flertal låtar på artistens senare skivor. Toxic har vunnit två ASCAP awards, en ”American Grammy” och en Ivor Novello Award för mest spelade låt i Storbritannien. Utöver det så har Bloodshy & Avant mottagit Svenska Regeringens Exportpris.

Christian Karlsson och Pontus Winnberg har tillsammans även bandet Miike Snow, där ingår även amerikanska Andrew Wyatt på sång. Miike Snow har precis släppt sitt kritikerrosade debutalbum genom Downtown Records i USA och via Columbia/Sony Music i resten av världen.

Miike Snow har i samband med detta sedan några månader turnerat omfattande i både USA och Europa. Utöver det hektiskt turnerandet skriver och producerar Bloodshy & Avant just nu låtar för amerikanska artisten Sky Ferreira som släpper sitt debutalbum via EMI under nästa år.

Lars Nylin