10 december 2009

Shout Out Louds tillbaka

Stockholmsgruppen Shout out Louds är snart albumaktuella, tre år efter den senaste fullängdaren. MI har pratat med bandets management Filip Wilén om en platta som spelats in i USA med en av de mest kredidbla producenterna på dagens popscen.

I februari släpper Shout Out Louds sitt tredje album Work. Bandets manager, Filip Wilén på Bud Fox, säger till MI:

– Det känns mycket inspirerande att dra igång en ny kampanj med Shout Out Louds. Det har gått nästan tre år sedan förra albumet Our Ill Wills. Folk i Sverige och utomlands känns riktigt peppade och sugna på nytt material. Det visar inte minst den gratis nedladdnings-kampanj vi gjorde förra veckan av låten Walls som resulterade i stor global internet/blogg-uppmärksamhet.

Shout Out Louds har gjort till vana att använda hyllade producenter från indiefältet. Ettan producerades av Ronald Bood, tvåan av Björn Yttling. Den här gången har man sökt sig till Seattle för att spela in hos Phil Ek, kanske mest känd för sina inspelningar med Fleet Foxes.

I Sverige släpps albumet precis som tidigare på Wiléns och bandets egna etikett Bud Fox Recordings med Sony Music som partner. Bud Fox har nyligen gjort ett avtal med Universal/ Vertigo i Tyskland, så här långt en av bandets största och viktigaste marknader. I USA fortsätter man som tidigare med Merge Records som partner. Förlagsmässigt är bandet sedan länge kontrakterade till EMI Music Publishing.

Första kommersiella singeln från albumet, Fall Hard, släpps 18 december men adderades redan förra veckan till P3:s B-lista. Bandet turnerar flitigt under första halvåret 2010, MI återkommer med detaljer.

Lars Nylin