9 december 2009

Versity expanderar och kontrakterar HammerFall

Versity Music under ledning av Per Kviman, kanske mest branschbekant som manager för Backyard Babies och Takida, expanderar nu och breddar sin verksamhet. Som en del av detta har man i dagarna slutit management-avtal med Sveriges ledande hårdrockexport, göteborgsbandet HammerFall.

HammerFall har tidigare representerats i Skandinavien av Malin Gustafssons Rebella. Fr.o.m. nu arbetar Gustafsson hos Versity med bl.a. just HammerFall i ett världsomspännande avtal.
Bandet har under året haft stora framgångar med albumet No Sacrifice, No Victory [Nuclear Blast] och förebereder just nu en turné i Nordamerika. Innan detta hinner man dock med ett framträdanden i indiska Chennai (tidigare Madras) 25 januari.

Samtidigt som Gustafsson inträtt hos Versity – och utöver HammerFall även tagit med sig Bullet och albumaktuella The Doits – har bolaget även rekryterat Joakim Tjelta, tidigare allt-i-allo hos The Hives.

Versitys vd och ägare Per Kviman – som i sitt CV bl.a. har huvudroller på skivbolagen Wire och MVG samt en tid som A & R hos engelska BMG – säger i samband med expansionen till MI:
– Vi har sedan en tid haft som mål att bli ett komplett managementbolag. Min uppfattning är att behovet är större än någonsin för detta då skivbolagens resurser fortsätter att minska samtidigt som arbetsbelastningen ökat drastiskt de senaste åren.
– Med Joakim Tjelta, som under tio år jobbade med The Hives, Malin Gustafsson, och vår engelske partner Andy Farrow känner vi oss rustade för att utvecklas till ett av Europas mest heltäckande management.

På den aktuella agendan för Versity finns att Kivmans långvarigaste klient, Backyard Babies, i dagarna släpper en 120-sidig bok/box med tre CD och fem DVD. Den följs efter årsskiftet upp med en jubileumsturné för det 20-årsfirande bandet.
Takida turnerar just nu i Tyskland. Turnén baseras i att det tyska skivbolaget On Fire – i samarbete med Roadrunner och Warner Music – har släppt en förstärkt version av bandets svenska storsäljare Bury The Lies. Hitsingeln från det albumet, Curly Sue, släpps till tysk radio i februari 2010.

För närvarande arbetar Versity även med ett andra album från en av bolagets första kontrakteringar, Empire Dogs, och ett med det albumdebuterande Jönköpingsbandet Du Paque.

Claes Olson